Roemeense bondscoach: "Ik wil Van Gaal bedanken"

16 oktober 2013, 13:59

Roemenië eindigde dinsdagavond als tweede in Groep D van de Europese WK-kwalificatiecyclus en stelde daarmee een ticket voor de play-offs veilig. Dat was deels te danken aan de eigen overwinning op Estland, maar ook omdat het Nederlands elftal Turkije versloeg. Victor Piturca, bondscoach van de Roemenen, is erg blij met Oranje.

"Ik heb nooit getwijfeld aan de instelling van de Nederlanders", tekende Voetbal International op uit de mond van de oefenmeester. "Ik wist zeker dat een geweldige trainer als Louis van Gaal van zijn elftal een zege zou eisen. Ik wil hem daarvoor bedanken."

Piturca maakt zich geen zorgen over de niet-geplaatste status die zijn ploeg heeft in de play-offs. Het treft daarin Kroatië, Portugal, Oekraïne of Griekenland. Maar geen van die landen vormt een grotere bedreiging dan Oranje, denkt hij. "Ook Portugal is niet van de kwaliteit van Nederland. Zij speelden zelfs gelijk tegen Israël toen er veel op het spel stond. Wie we ook loten: tegen elke tegenstander maken we een kans."

Indien Roemenië zich via de play-offs plaatst voor het wereldkampioenschap, is het voor het eerst sinds 1998 weer aanwezig op het prestigieuze voetbaltoernooi. Toen sneuvelde het land in de tweede ronde, door met 1-0 van Kroatië te verliezen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen