Negredo probeert zijn kansen bij Spanje te benutten

16 oktober 2013, 19:10

Alvaro Negredo stapte deze zomer van Sevilla FC over naar Manchester City. In de Premier League vindt de Spaanse aanvaller steeds beter zijn draai, nadat hij in het begin vooral als invaller binnen de lijnen kwam bij City. Negredo krijgt bij het nationale elftal van Spanje steeds meer kansen om zich te bewijzen en hoopt dat dit zo blijft doorgaan.

In aanloop naar het WK in Brazilië hoopt Negredo een plek in de startformatie van de ploeg van bondscach Vicente del Bosque te veroveren. Negredo, die afgelopen dinsdag nog trefzeker was tegen Georgië (2-0 winst), heeft te maken met behoorlijke concurrentie. Roberto Soldado, David Villa, Fernando Torres en Fernando Llorente zijn stuk voor stuk gegadigden voor de spitspositie van Spanje, ware het niet dat Cesc Fábregas ook wel eens als een soort van gelegenheidsspits functioneerde bij de Spanjaarden.

Negredo deed de afgelopen tijd van zich spreken en hoopt op deze wijze de voorkeur te krijgen boven de concurrentie. Het feit dat Negredo afgelopen vrijdag ook al een belangrijke treffer wist te maken tegen Wit-Rusland (2-1 zege) pleit in het voordeel van de City-aanvaller. Het was de vierde treffer in de laatste vijf wedstrijden van Negredo voor de ploeg van Del Bosque.

De 28-jarige aanvaller probeert van waarde te zijn voor het team: “Ik ben dankbaar voor elke minuut dat ik op het veld sta. Ik probeer mijn kansen zo goed mogelijk te benutten. Het is zeer belangrijk om dat te doen. Ik hoop dat ik nog veel kansen krijg.”, aldus Negredo tegenover het Spaanse AS.

Negredo beseft dat de Spaanse ploeg overloopt van kwaliteit en dat een basisplaats daardoor niet zomaar gegarandeerd is: “We hebben allemaal het zelfde doel: zoveel mogelijk uitkomen voor ons land. Ik heb het geluk gehad dat ik de gehele wedstrijd mocht spelen en ook nog eens wist te scoren”, aldus de aanvaller naar aanleiding van de wedstrijd tegen Georgië.

Bondscoach Del Bosque is overigens zeer gecharmeerd van Negredo, maar denkt ook dat er nog steeds veel rek zit in de aanvaller van Manchester City: “Hij heeft nog steeds niet ontdekt hoeveel potentie hij daadwerkelijk heeft.”, zo stelt de Spanje-bondscoach.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen