"Engeland moet salarisplafond in jeugd invoeren"

18 oktober 2013, 12:36   Bijgewerkt: 18 oktober 2013, 12:42

Voormalig Engeland-international Sol Campbell denkt dat het Engelse voetbal gebaat is bij een salarisplafond voor jeugdspelers. Meer dan in andere landen zijn er veel buitenlandse spelers aanwezig in de jeugd, en dat gaat volgens de voormalig verdediger ten koste van de eigen jeugd.

"Je kunt niet voorkomen dat buitenlandse spelers in de Premier League spelen", zegt hij in een interview met Reuters. "Maar ik denk wel dat er iets van een salarisplafond moet komen voor jeugdspelers. Zij komen vaak op jonge leeftijd al naar onze academiën en krijgen op te jonge leeftijd een te hoog salaris. Daar hebben Engelse jeugdspelers last van."

Campbell is van mening dat het salarisplafond moet gelden voor spelers tot ze een jaar of achttien zijn, of tot ze bij de eerste selectie van een club komen. "Het zou voor buitenlandse spelers minder aantrekkelijk worden om naar Engeland te spelen. Op die manier krijgen de Engelse spelers meer tijd om zich te ontwikkelen en is er minder druk."

Daarbij kijkt de 73-voudig international ook naar Duitsland. "Misschien dat daar een paar Zwitserse of Oostenrijkse spelers lopen, maar de rest is Duits. Hetzelfde geldt voor Spanje. Dat is toch ook minimaal zestig tot zeventig procent van de jeugdspelers Spaans?", vraagt Campbell zich af.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen