Zaak Mutu kost Juventus en Livorno enorm bedrag

18 oktober 2013, 14:56   Bijgewerkt: 18 oktober 2013, 15:07

Juventus en Livorno moeten Chelsea gezamenlijk 21 miljoen euro betalen. Dat is de voorlopige uitkomst van de slepende zaak rond Adrian Mutu, weet La Gazetta dello Sport.

Mutu werd in 2004 betrapt op het gebruik van cocaïne. Chelsea had hem een jaar eerder voor negentien miljoen euro overgenomen van Parma. De speler werd op staande voet ontslagen en Chelsea spande een rechtszaak aan. Het oordeel was dat de Roemeen 17,7 miljoen euro aan de club moest betalen. In januari 2005 pikte Juventus Mutu transfervrij op, waarna hij bij Livorno gestald werd.

Tot op heden is de speler nooit over de brug gekomen met het geld. De bemiddelingscommissie van de FIFA oordeelde dat The Blues dat geld nu kunnen verhalen op Juventus en Chelsea. Inclusief rente komt dat bedrag nu uit op 21 miljoen euro.

De zaak is echter nog niet afgedaan. Juventus en Livorno kondigden aan naar het Hof van Arbitrage van Sport (CAS) te stappen. Daarbij is het denkbaar dat Livorno ontkent schuld te hebben in de zaak, door te stellen dat Juventus de club heeft gebruikt om op die manier de FIFA-regels voor non-EU spelers te omzeilen. Mutu zelf speelt inmiddels voor AJ Ajaccio in de Franse Ligue 1 en verdient daar naar schatting 900.000 euro per jaar.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen