Treffer Van Persie niet genoeg, Arsenal schittert

19 oktober 2013, 17:56   Bijgewerkt: 19 oktober 2013, 19:34

Manchester United blijft maar kwakkelen in de Premier League. Ondanks een treffer van Robin van Persie bleef de ploeg van coach David Moyes zaterdag op het eigen Old Trafford steken op een 1-1 gelijkspel tegen Southampton. Arsenal nam de koppositie over van Liverpool. The Gunners wonnen, mede door een heerlijke goal van Jack Wilshere, thuis met 4-1 van Norwich City.

Manchester United trof met Southampton een lastig te bespelen ploeg. De manschappen van coach Mauricio Pochettino, die dit seizoen gaan voor een plek in de Champions League, bogen op een ijzersterke defensie. In de eerste zeven competitieduels kregen The Saints pas twee tegengoals. De laatste vier wedstrijden werden telkens afgesloten met de 'nul'.

Verwacht werd dan ook dat Southampton Manchester United het spel zou laten maken op Old Trafford. De nummer vier van het klassement ging echter gedurfd van start, maar de beloning bleef uit. In de 26ste minuut was het aan de andere kant wel raak; Robin van Persie bracht Manchester United met zijn vierde Premier League-doelpunt van het seizoen aan de leiding.

De talentvolle Adnan Januzaj stond met een fraaie pass aan de basis van de aanval. De middenvelder vond Wayne Rooney, die stuitte nog op doelman Artur Boruc. In de rebound had Van Persie alsnog succes (1-0). Southampton, waar Jos Hooiveld op de bank bleef, leek die tik niet meer te boven te komen. Maar een slotoffensief leverde vlak voor tijd via Dejan Lovren toch de 1-1 op.

Bij  Norwich City was Ricky van Wolfswinkel afwezig vanwege een blessure, Leroy Fer had wel een basisplaats. De middenvelder was met een afstandsschot dicht bij de gelijkmaker, maar keeper Wojciech Szczesny redde. Na een uur tekende Mesut Özil met zijn eerste treffer van het seizoen voor de 2-0. De Duitse spelmaker kopte raak na voorbereidend werk van opnieuw Giroud. Jonathan Howson bracht in de zeventigste minuut de spanning terug, maar de gelijkmaker bleef uit. Via Aaron Ramsey en Özil werd het zelfs nog 4-1 voor Arsenal.

Chelsea hield drie punten over aan het thuisduel met Cardiff City. Na geklungel achterin kwam de promovendus via Jordon Mutch in de tiende minuut nog wel op voorsprong op Stamford Bridge, maar onder coach José Mourinho verloor Chelsea nog nooit in eigen huis een Premier League-wedstrijd en dat gebeurde ook deze keer niet. Dankzij Eden Hazard (2), Samuel Eto'o en Oscar werd het 4-1.

Arsenal neemt door de overwinning de koppositie over van Liverpool, dat eerder op de dag 2-2 speelde bij Newcastle United. Arsenal heeft na acht duels negentien punten, twee meer dan Liverpool en Chelsea. Southampton deelt de vierde plek nu met Everton, dat zonder John Heitinga met 2-1 won van Hull City. Beide teams hebben vijftien punten. Manchester United staat met elf punten in de middenmoot.

Ook Swansea City is een middenmoter. Het had evenwel een makkelijke middag; hekkensluiter Sunderland werd in het eigen Liberty Stadium met 4-0 verslagen. Jonathan De Guzman was met een doelpunt en een assist van grote waarde. Ook Wilfried Bony (strafschop) was trefzeker voor The Swans, waar naast De Guzman Michel Vorm eveneens een basisplek had. Dwight Tiendalli bleef op de bank.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen