Cagliari keert met zege terug op oude nest

19 oktober 2013, 20:14

Cagliari heeft de terugkeer in het oude Stadio Sant'Elia opgeluisterd met een overwinning. Ondanks een 0-1 achterstand werd Catania zaterdag in de Derby delle Isole met 2-1 aan de kant geschoven.

Cagliari dacht anderhalf jaar geleden met de Is Arenas de beschikking te krijgen over een modern stadion, maar het was het begin van een lange soap. Het nieuwe complex voldeed niet aan de veiligheidseisen en dus moest de Sardijnse club uitwijken naar Triëst en Parma.

Die plaatsen liggen honderden kilometers buiten Sicilië en Cagliari was dat reizen wel beu. De spelers wilden dit weekend hoe dan ook terugkeren in het Stadio Sant'Elia, anders zouden ze uit protest niet aantreden tegen Catania. De politiek gaf woensdag dan eindelijk groen licht. Wel mochten er maar 5.000 fans naar binnen.

Het stadion lag er allerminst fraai bij. Een deel van de tribunes van de afgekeurde Is Arenas was overgeplaatst naar het Stadio Sant'Elia en daar op de sintelbaan geplaatst. Daardoor werd er, goed beschouwd, gespeeld in een stadion in een stadion. Maar de bal kon in elk geval rollen.

Uit een corner zorgde Gonzalo Bergessio al vroeg voor de 0-1 van Catania, dat daarmee niet leek mee te werken aan een feestje, maar Cagliari stelde orde op zaken. Victor Ibarbo maakte in de 26ste minuut gelijk door zijn tegenspeler op kracht af te troeven. De sterke Colombiaan verdiende op slag van rust ook een penalty, omdat hij werd gevloerd door Nicola Legrottaglie. De Argentijn, één van de zes in de basis van Catania, moest dat bekopen met rood.

Ibarbo zette zichzelf achter de bal, maar het slachtoffer wist niet te scoren. Keeper Alberto Frison redde en deed dat ook in de rebound. Mauricio Pinilla schoot Cagliari vlak voor tijd, in twee instanties, dan toch naar de winst (2-1). Cagliari staat door de zege steviger in de middenmoot van de Serie A, Catania blijft zestiende.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen