Utrecht wint van NAC in doelpuntrijk duel

19 oktober 2013, 21:52   Bijgewerkt: 19 oktober 2013, 23:00

Utrecht is als winnaar van het veld gelopen, na een aantrekkelijk duel tegen NAC Breda. De wedstrijd eindigde in een 4-2 winst voor FC Utrecht. Uitblinkers Ayoub en Toornstra (tweemaal) waren beiden trefzeker voor de Domstedelingen.

Utrecht keek vooraf met enige zorgen uit naar deze wedstrijd. De ploeg uit de Domstad kent op het moment de nodige blessures. Onder meer Mulenga, Oar en Markiet moesten geblesseerd afhaken voor de wedstrijd tegen NAC. Achteraf bleken deze zorgen volledig onterecht. De ploeg uit Utrecht zorgde met snel en behendig spel voor een vermakelijke wedstrijd.

In de tweede helft liep Utrecht alsnog uit. Na 63 minuten spelen behield Van der Gun het overzicht en bracht Jens Toornstra in een kansrijke positie. De middenvelder twijfelde geen seconde, met het doel in zicht, en haalde vernietigend uit.

Utrecht kreeg na de goal van Toornstra wat meer lucht en liep via de ingevallen Mulenga - mooi voorbereid werk van Takagi -  en opnieuw Toornstra nog verder uit. Hadouir zorgde met een vrije trap nog voor een eretreffer, maar daar bleef het bij voor NAC Breda. Eindstand: 4-2.