Leiwakabessy: "NEC hoort in de middenmoot"

21 oktober 2013, 08:31

NEC wacht na tien wedstrijden nog altijd op zijn eerste overwinning en staat met vijf punten helemaal onderaan in de Eredivisie, maar volgens Jeffrey Leiwakabessy hoort zijn ploeg daar niet thuis. De routinier vindt dat NEC hoger zou moeten staan.

"Je kan nu wel paniek gaan maken, maar dat helpt niet", zei Leiwakabessy na het 1-1 gelijkspel tegen Heracles Almelo tegen Omroep Gelderland. In Almelo gaf NEC opnieuw een voorsprong weg. "We moeten ook naar de positieve dingen kijken. Wij horen eigenlijk in de middenmoot te spelen, alleen moet het er wel eens uitkomen."

Rens van Eijden, de maker van de 0-1 in Almelo, erkent dat NEC in negatieve zin bezig is aan een 'gigantische reeks'. Belangrijk volgens hem is om de moed er in te houden. "Ondanks de slechte resultaten is het niet zo dat iedereen nu naar elkaar wijst of dat er onderling ruzie is. Als team blijven wij bij elkaar. Dat is ook de basis."

Tegen Heracles kwam NEC na twee minuten op 0-1. Vlak voor tijd viel de gelijkmaker. NEC speelde toen al een uur met tien man, na een rode kaart voor Christoph Hemlein. "We hielden met tien man na die domme rode kaart het heel lang goed tegen, maar dan valt die goal toch nog", baalt Van Eijden bij de regionale omroep.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen