Wenger mist ook Flamini tegen Dortmund

21 oktober 2013, 14:52

Arsenal kan in het Champions League-duel met Borussia Dortmund niet beschikken over Mathieu Flamini. Het nieuws komt bovenop het bericht dat Theo Walcott voorlopig ook niet inzetbaar is. De blessure van Flamini valt echter mee. Waar Walcott zeker enkele weken aan de kant staat, is Flamini normaliter komend weekend alweer inzetbaar.

De Franse middenvelder liep in het duel met Norwich (4-1 winst) een hersenschudding op en mag daarom niet spelen, al trainde hij wel mee. "De dokter heeft ons geadviseerd om hem (Flamini, red.) niet te laten spelen”, citeerde Sky Sports manager Arsene Wenger daags voor het duel. “Er is een zogenaamde vijf dagen-regel, daar houden we ons aan.”

Met een overwinning kan Arsenal al een prima uitzicht krijgen op overwintering in het prestigieuze toernooi. "Het is een belangrijke wedstrijd", zegt Wenger. "Er valt nu nog geen beslissing, maar als we deze wedstrijd winnen en de andere thuiswedstrijd ook winnen, zijn we er al."

In het verleden boekten The Gunners als eens succes tegen Dortmund: in 2011 hield de Londense club vier punten over aan twee Champions League-ontmoetingen. Volgens Wenger moet dat ook nu mogelijk zijn. "Ze hebben meer vertrouwen dan ze toen hadden, maar de kern van het team is nog steeds hetzelfde. Het is nog altijd gebouwd op een kwalitatief Pools hart en is verder nagenoeg gelijk gebleven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen