Veltman vervangt Moisander definitief tegen Celtic

22 oktober 2013, 20:00   Bijgewerkt: 22 oktober 2013, 21:41

Dinsdagavond treedt Ajax in Glasgow aan tegen Celtic. Bij winst komt Ajax op een voorsprong van vier punten ten opzichte van Celtic en kan het gelijk komen met AC Milan, dat FC Barcelona ontvangt. Niklas Moisander ontbreekt bij Ajax. Zijn vervanger is Joël Veltman.

Niklas Moisander werd bij een laatste test in Glasgow niet fit genoeg bevonden om te kunnen spelen, waardoor er centraal in de defensie een plaats vrijkwam. Het was de vraag of Mike van der Hoorn of Veltman deze plek zou innemen en trainer Frank de Boer opteert dus voor de 21-jarige Veltman.

Voorde rest zijn er weinig verrassingen in de startformatie van de Amsterdammers aan te wijzen. Daley Blind keert terug op de positie van linksachter, nadat hij tegen FC Twente op het middenveld speelde. Nicolai Boilesen moet daardoor genoegen nemen met een plaats op de reservebank. Tenslotte keert Christian Poulsen als verwacht terug in de basiself en staat Lucas Anderson weer als rechtsbuiten gepositioneerd.

Celtic mist middenvelder Kris Commons, die afgelopen weekeinde tegen Hibernian geblesseerd uitviel. De Schotten hopen dat hij de returnwedstrijd in Amsterdam wel haalt. De Nederlandse verdediger Virgil van Dijk staat in de basisformatie van Celtic-manager Neil Lennon.

Opstellingen

Celtic: Forster; Lustig, Ambrose, Van Dijk, Izaguirre; Forrest, Kayal, Mulgrew; Samaras, Stokes, Pukki.

Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Denswil, Blind; De Jong, Poulsen, Serero; Andersen, Sigthórsson, Fischer.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen