Groep F: Arsenal ziet concurrenten langszij komen

22 oktober 2013, 22:48   Bijgewerkt: 23 oktober 2013, 02:23

Arsenal had tegen Borussia Dortmund op voorhand aan een gelijkspel genoeg om aan kop te blijven staan in Groep F in de Champions League. De Londense club ging echter in eigen huis in de slotfase onderuit tegen Dortmund (1-2). Napoli wist met groot vertoon van macht met dezelfde cijfers te zegevieren bij Olympique Marseille, waardoor Arsenal, Dortmund en Napoli nu gedeeld aan de leiding staan in Groep F, met zes punten uit drie duels.

Santi Cazorla verving Jack Wilshere in de rust. Aan de hand van de impulsen van de Spanjaard kreeg Arsenal steeds meer grip op de wedstrijd. Nadat de Londenaren een doelpunt van Aaron Ramsey afgekeurd zagen worden, schoot Cazorla op de lat. Waar de treffer niet viel bij Arsenal, wisten de bezoekers wel het net te vinden. Lewandowski was verantwoordelijk het winnende doelpunt. Dat de Poolse aanvaller een rode kaart had kunnen krijgen voor een charge op Laurent Koscielny, doet niets aan de zege af.

De andere wedstrijd van de 'poule des doods' was die tussen Olympique Marseille en Napoli. Dries Mertens startte in de basis bij Napoli en was in de tweede minuut met een vrije trap dicht bij de 0-1. Napoli was verreweg de betere ploeg in Marseille, maar miste behoorlijke kansen. José Callejon schoot Napoli vlak voor rust wel op 0-1. Na de theepauze ging Napoli door met waar het voor rust mee bezig was, wat zou leiden tot de 0-2 van Duván Zapata. De thuisploeg redde de eer nog wel: André Ayew wist er nog 1-2 van te maken.