Narsingh weer inzetbaar: "Zie het als een beloning"

24 oktober 2013, 08:41   Bijgewerkt: 24 oktober 2013, 10:28

Voor het eerst in tien maanden zit Luciano Narsingh weer in de wedstrijdselectie van PSV. De Eindhovenaren nemen het donderdagavond op tegen Dinamo Zagreb. De rappe vleugelaanvaller speelde voor het laatst mee in het competitieduel met NAC Breda op 22 december (1-6) en staat nu aan de vooravond van zijn rentree bij de Eindhovense hoofdmacht.

Narsingh scheurde in Breda zijn voorste kruisband af, waardoor hij de wedstrijden van PSV bijna een jaar lang moest toekijken vanaf de tribune. De vleugelaanvaller deed reeds ritme op bij Jong PSV, waar hij alweer succesvol wist te zijn. PSV-coach Phillip Cocu ziet dat Ji-Sung Park en Zakaria Bakkali niet inzetbaar zijn, waardoor de weg voor Narsingh enigszins vrij wordt gemaakt. De kans is groot dat Florian Jozefzoon zich in de startformatie van PSV zal bevinden.

Na een dergelijke blessure moet er rustig worden omgesprongen met de speler in kwestie, maar Cocu denkt dat Narsingh prima speeltijd kan maken tegen Dinamo: “Hij heeft een aantal wedstrijden gespeeld met Jong PSV en daar heeft hij het nodige ritme opgedaan. Hij is mee, dus hij is inzetbaar.”, aldus de Eindhovense trainer volgens Telesport. Toch is het nog de vraag of Narsingh zijn opwachting zal maken in Zagreb: “De volgende stap zal zijn om weer minuten te gaan maken in PSV 1. Of dat gaat gebeuren, laat ik nog even in het midden”, zei Cocu.

Aan Narsingh zal het in ieder geval niet liggen. De oud-speler van SC Heerenveen staat te trappelen om weer in actie te komen: "Ik ga er niet vanuit dat ik ga starten, maar ik hoop dat ik na zo'n lange tijd minuten mag maken. Dat ik na tien maanden weer bij de selectie zit, zie ik als een beloning.", zo stelt Narsingh volgens AD Sportwereld.

PSV treedt donderdagavond om 21.05 uur aan in Zagreb. Het duel wordt zonder publiek afgewerkt en daarnaast zit Branko Ivankovic niet meer op de bank als trainer van de Kroaten, aangezien hij eerder deze week werd ontheven uit zijn trainersfunctie. Voorlopig neemt technisch directeur Zoran Mamic de honneurs waar bij Dinamo.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen