Leergierige Ayoub dolgelukkig met trainersduo

24 oktober 2013, 10:02

Yassin Ayoub beleeft het huidige seizoen zijn absolute doorbraak in de hoofdmacht van FC Utrecht. De jonge middenvelder heeft aan talent niet te klagen en wordt bestempeld als de seizoensrevelatie van de Utrechters. Ayoub toont zich zeer leergierig en stelt dat hij veel aan de technische staf van de Utrechters heeft.

Voetbal is alles voor de negentienjarige Ayoub, zo zegt hij zelf tegen AD Sportwereld: “Ik leef, al jaren, elke seconde voor mijn sport. Ik heb altijd geleerd dat je met hard werken ver komt.”, aldus Ayoub, die lovend is over trainersduo van de Domstedelingen: “Vergeet niet dat ik bij Utrecht in een ideale situatie zit. Ik heb met Jan Wouters en Robbie Alflen twee trainers die zelf als middenvelder op een hoog niveau hebben gespeeld. Zij geven me elke dag tips.”

Ayoub ziet veel feedback van Wouters en Alflen tegemoet. Met het commentaar van zijn trainers wil hij zoveel mogelijk doen: “Het belangrijkste is dat ik hun opmerkingen niet als negatief opvat. Dat had ik vroeger nog wel eens bij trainers. Nu weet ik: zij zijn er voor mij. Ze helpen me ook door me dingen af te leren. Ik heb de neiging om altijd vooruit te denken, dat zit in me. Zij zeggen: 'Loopt het even niet, ga terug naar de basis. Lever twee, drie keer een bal in bij ploeggenoten en pak je rust'. Dat maakt me slimmer. Ik zou wel gek zijn niet naar twee zulke ervaren trainers te luisteren.”, zo stelt de talentvolle middenvelder.

Ayoub, die afgelopen weekeinde tijdens de 4-2 overwinning van FC Utrecht zijn eerste eredivisiedoelpunt wist te maken, kon een paar jaar geleden geruime tijd niet voetballen, vanwege een hartafwijking. Hierdoor leeft de jongeling bij het moment: “Ik heb geleerd de dingen te nemen zoals ze komen.”

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen