AZ blijft overeind tegen fysiek Karagandy

24 oktober 2013, 19:51   Bijgewerkt: 24 oktober 2013, 22:17

AZ heeft donderdag een punt overgehouden aan de uitwedstrijd bij Shakhter Karagandy. In het Kazachse Astana werd het 1-1. Johann Berg Gudmundsson redde het punt voor de ploeg van trainer Dick Advocaat.

In de 11e minuut was het echter alsnog raak voor de thuispoeg. Een verre inworp werd op de strafschopstip doorgekopt en door aanvoerder Finonchenko bij de tweede paal binnen gegleden. De aanvaller komt daarbij in botsing met Esteban en moet worden opgelapt, maar kon al snel weer verder.

Ook zijn ploeg ging verder, want in de periode die volgde bleef Shakhter de bovenliggende partij. Met name met de dode spelmomenten van de fysieke Kazakken had AZ de grootste moeite.

De tweede helft was een stuk evenwichtiger. Beide ploegen kregen een aantal grote kansen, waarbij onder meer Roy Beerens nog een bal van de lijn gehaald zag worden. Doelpunten bleven echter uit, waardoor AZ een punt over houdt aan de wedstrijd in het koude Kazachstan.

De bekerwinnaar van afgelopen seizoen gaat daardoor, in elk geval voor even, aan de leiding in Groep L van de Europa League. Het PAOK Saloniki van trainer Huub Stevens kan later op de avond langszij komen, als die ploeg in Griekenland weet te winnen van het Israëlische Maccabi Haifa.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen