Tien voetbalsters in race om FIFA Gouden Bal

25 oktober 2013, 10:18

Tien vrouwen mogen nog hopen op de titel wereldvoetballer van het jaar. De FIFA heeft een shortlist met kandidaten voor de Gouden Bal samengesteld. Eén van de kandidaten is de Amerikaanse Abby Wambach, de winnares van vorig jaar. Ook Marta en Alex Morgan, in 2012 respectievelijk tweede en derde, zijn weer genomineerd.

De shortlist telt twee Duitse (Nadine Angerer en Lena Gössling) vrouwen, twee Japanse (Saki Kumagai en Yuki Ogimi), twee Amerikaanse (Abby Wambach en Alex Morgan), twee Zweedse (Nilla Fischer en Lotta Schelin), één Braziliaanse (Marta) en één Canadese (Christine Sinclair). Angerer en Gössling wonnen afgelopen zomer met Duitsland het EK, met vijf doelpunten werd Schelin topscorer van dat toernooi. De Braziliaanse Marta (27) won de Gouden Bal al vijf keer, tussen 2006 en 2010.

Op 13 januari wordt bekend wie de Gouden Bal 2013 gewonnen heeft. Dan wordt ook de beste mannelijke voetballer van het jaar gekozen. De kandidaten voor die prijs worden over vier dagen, op 29 oktober, vrijgegeven. De Fransman Franck Ribéry geldt door de successen van Bayern München als favoriet voor de prestigieuze prijs.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen