Fenerbahce verstevigt koppositie na overwinning

25 oktober 2013, 20:58

Fenerbahçe heeft vrijdagavond uitstekende zaken gedaan in de Turkse Süper Lig. In het eigen Sükrü Saracoglu werd Gaziantepspor met 3-1 aan de kant gezet. De grote man bij de thuisploeg was zonder twijfel Emmanuel Emenike, die twee doelpunten voor zijn rekening nam. Na de zege staat Fenerbahçe zes punten voor op Besiktas, dat tweede staat, maar nog een duel tegoed heeft.

Vanaf het eerste fluitsignaal werd meteen duidelijk dat Fenerbahçe de wedstrijd wou bepalen. Dit resulteerde na een klein kwartier spelen al in de openingstreffer van Emenike. Moussa Sow tekende voor rust nog voor de 2-0, waarmee het verzet van Gaziantepspor wel gebroken werd. Toch vonden de bezoekers de aansluiting, via Semir Stilic. Emenike schoot de hoop van de bezoekers vijf minuten voor tijd echter aan flarden, toen hij voor de 3-1 eindstand zorgde.

Fenerbahçe, waar Dirk Kuijt de gehele wedstrijd binnen de lijnen stond, heeft na negen duels 22 punten verzameld. Besiktas staat tweede met zestien punten, maar kan het verschil nog wat kleiner maken, als het zaterdag van Akhisar Belediyespor weet te winnen.