Willem II en FC Eindhoven laten koppositie lopen

25 oktober 2013, 22:03

In de Jupiler League wisten Willem II en FC Eindhoven vrijdagavond in eigen huis niet te winnen van respectievelijk MVV Maastricht (0-0) en Excelsior (1-3), waardoor de clubs lijstaanvoerder FC Dordrecht niet passeren op de ranglijst. FC Emmen deed uitstekende zaken, door Almere City FC met een 2-1 nederlaag naar huis te sturen. Helmond Sport boekte ook een zege in een Brabants onderonsje.

In het Koning Willem II stadion wisten de Tilbugers op voorhand dat het met een overwinning over Dordrecht heen zou gaan. Na het laatste fluitsignaal in Tilburg stond de brilstand echter op het scorebord, waardoor de ploeg van Jurgen Streppel één punt achter de koploper blijft staan. Willem II zag dat Robbie Haemhouts na een uur kon vertrekken, omdat hij twee keer tegen een gele kaart aanliep. Beide ploegen raakten het houtwerk, maar kwamen dus niet tot scoren.

FC Eindhoven ging in eigen stadion pijnlijk onderuit tegen Excelsior, waardoor de Eindhovenaren ook verzaken om de ranglijst aan te voeren. Bij een zege kon de club uit de lichtstad op de eerste plaats belanden, maar de wedstrijd tegen Excelsior was een grote teleurstelling voor de thuisploeg. Doelpunten van Lars Huttten, Kevin van Diermen en Jordan Botaka zorgden ervoor dat de treffer van Jens van Son niet ter zake deed.

FC Emmen is bezig aan een uitstekend seizoen. De ploeg van trainer Joop Gall behaalde vrijdag een 2-1 overwinning op Almere City, waardoor het klimt naar de vierde plaats in de Jupiler League. Roland Bergkamp was de gevierde man, met twee treffers. Vincent Janssen bracht de spanning nog wat terug, maar de drie punten zouden in Emmen blijven.

Helmond Sport won de Brabantse derby van FC Oss, met 2-3. Stanley Elbers vervulde een glansrol bij de ploeg uit Helmond, door tweemaal trefzeker te zijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen