NAC overklast Go Ahead en wint met grote cijfers

26 oktober 2013, 21:46

NAC Breda heeft een klinkende 5-0 zege geboekt in het thuisduel tegen Go Ahead Eagles. In de eerste helft waren uitblinker Rydell Poepon (twee maal), Buijs en Sarpong trefzeker. De verdediging van Go Ahead kreeg geen enkele grip op NAC Breda, maar hield de schade beperkt tot 5-0.

Tegen NAC was dat niet anders. De eerste helft bood genoeg bekijks voor de bezoekers in het Rat Verlegh Stadion. Go Ahead probeerde verzorgd voetbal te tonen, maar had moeite met de felheid van NAC Breda. De druk van NAC uitte zich vooral in vele standaardsituaties, die keer op keer voor gevaar zorgde. Na een afgekeurd kop-doelpunt van Kwakman, zorgde een vrije trap dan ook voor de eerste treffer. Poepon kon vrij intikken na nauwkeurig terugkoppen van Henrico Drost.

In de tweede helft had NAC Breda duidelijk minder de drang naar voren. De ploeg creëerde nog enkele prima kansen, met name via spits Poepon, die met fraaie loopacties de verdediging van Go Ahead zijn hielen liet zien. Het bleef echter bij één bijkomend doelpunt. Invallende spits Perica wipte de bal fraai over keeper Room. Zo bleef de schade voor Go Ahead beperkt tot ‘slechts’ 5-0.