Mak PSV laat zich aftroeven in Kerkrade

Jw
27 oktober 2013, 14:47   Bijgewerkt: 27 oktober 2013, 15:45

In navolging van FC Twente en Ajax heeft ook PSV punten laten liggen in speelronde elf van de Eredivisie. De Eindhovenaren gingen op bezoek bij Roda JC met 2-1 onderuit. De wedstrijd eindigde in mineur doordat Przemyslaw Tyton knock-out ging na een botsing met de paal. De doelman van PSV liep daarbij een op het oog ernstige hoofdblessure op en verliet per ambulance het veld.

Roda JC lag even op de grond en Henk Dijkhuizen voorkwam met een geweldige sliding misschien wel de 0-2 van Depay. De thuisploeg krabbelde weer overeind en had via Wiljan Pluim op gelijke hoogte moeten komen. De middenvelder schoot echter van dichtbij op het lijf van Tyton. PSV speelde vooral op de counter en daar kwam op slag van rust ook een grote kans uit. Oscar Hiljemark werd bediend door Matavz, maar schoot hard op de paal.

Vlak daarvoor was Depay in het strafschopgebied over de knie gegaan bij Dijkhuizen. Een makkelijke val van de aanvaller, maar scheidsrechter Liesveld oordeelde wel erg hard door geel te geven voor een schwalbe. Het toptalent van PSV ging tien minuten later dom op de enkel staan van Dijkhuizen en incasseerde prompt zijn tweede gele kaart. Nadat Depay de douches had opgezocht, drukte Roda JC door. Németh draaide kinderlijk weg bij Ola Toivonen en haalde van afstand hard uit: 2-1.

Nadat de wedstrijd ruim een kwartier had stilgelegen, moesten er nog drie minuten van de blessuretijd worden gespeeld. Toivonen trok het keepersshirt aan, omdat PSV-trainer Cocu dor zijn wissels heen was. Met negen man kon PSV na de lange pauze echter geen vuist meer maken tegen Roda JC. PSV deelt mee in de malaise onder de topclubs, maar zal vooral ook hopen dat de blessure van Tyton meevalt.