Seedorf over Oranje: "Mijn hart huilt nog steeds"

29 oktober 2013, 07:00

Clarence Seedorf is één groot succes als profvoetballer zijnde, op één aspect na: interlandvoetbal. Het huwelijk tussen de succesvolle middenvelder en het Nederlands elftal is nooit echt een gelukkige geweest. In het programma Derksen & ... gaat Seedorf in op zijn Oranje-verleden, en waarom hij bij het Nederlands elftal nooit zo welvarend was als in clubverband.

Marco van Basten, momenteel trainer van SC Heerenveen, stond een aantal jaren terug aan het roer bij Oranje. Seedorf heeft niet bepaald goede herinneringen aan de oud-bondscoach: “Van Basten heeft een heel grote fout gemaakt met mij. Ik vond hem geen slechte trainer, maar de manier waarop hij met mij en andere spelers omging vond ik niet kunnen. Gebrek aan peoplesmanagement”, aldus de 37-jarige middenvelder van het Braziliaanse Botafogo.

Over de opvolger van San Marco, Bert van Marwijk, was de oud-speler van onder meer Ajax, Real Madrid, Internazionale en AC Milan ook allesbehalve tevreden: “Ik heb me toen weer beschikbaar gesteld voor Oranje, maar helaas is het van een terugkeer nooit meer gekomen”, aldus Seedorf, die aanhoorde dat Van Marwijk geen speler van zijn kaliber op de bank wou zetten.

Met deze verklaring kan Seedorf zich duidelijk niet identificeren: “Ik vond het een zwak argument. Hij moet niet voor mij bepalen of ik de bank accepteer of niet. Iemand die bij Milan in de basis staat hoort naar mijn mening opgeroepen te worden voor Oranje en als ik mijn plek vanaf de bank had moeten veroveren, dan had dat maar gemoeten. Van Marwijk heeft iets van mij afgenomen en mijn hart huilt daar nog steeds om. Ik had in die periode een bijdrage willen leveren.”, zo stelt een gedesillusioneerde Seedorf.

Sinds 2012 voetbalt Seedorf in Brazilië, het land waar zijn vrouw vandaan komt en waar volgens de Nederlander de oorsprong van het voetbal ligt: “Waar kun je beter van het spelletje genieten dan in het Mekka van het voetbal? Ik ben met open armen ontvangen door de fans van Botafogo. Dat heeft mijn motivatie om hier succesvol te zijn alleen maar groter gemaakt”, zo stelt een nog steeds enorm fitte Seedorf.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen