Langerak over Ajax-ASWH: "Voorpret is fantastisch"

29 oktober 2013, 08:28

ASWH, een ploeg uit de hoofdklasse zaterdag, staat vanavond even in het middelpunt van de belangstelling. De amateurploeg neemt het in de derde ronde van de KNVB Beker in de Amsterdam ArenA op tegen regerend landskampioen Ajax.

Voormalig profvoetballer Michel Langerak, de coach van ASWH, kijkt uit naar het duel. "Ik heb de ploeg voorbereid zoals we normaal doen, dus ook beelden laten zien van Ajax en gekeken waar de mogelijkheden liggen", zegt de oud-speler van onder meer AZ en Sparta tegen het regionale RTV Rijnmond. Hij voelt dat de spanning bij zijn spelers toeneemt. "Logisch, we komen daar in een totaal andere omgeving dan wij gewend zijn. Als staf probeer je die spanning wel weg te nemen, maar dat is niet altijd even makkelijk. We moeten er gewoon op een gezonde manier mee omgaan."

Dat voetballen in de ArenA niet altijd een feest is, ondervond Langerak zelf in 2001. Toen verloor hij met Sparta met maar liefst 9-0 in de hoofdstad. "Ja klopt", lacht hij. "Ik heb ook tegen die jongens gezegd dat wij moeten genieten van de wedstrijd, maar dat kan alleen als je daar met de juiste instelling naartoe gaat. Als je na een kwartier met 3-0 achter staat, is er weinig ruimte meer om te genieten. We moeten proberen zo lang mogelijk in de wedstrijd te blijven. Voor ASWH is dit super. De voorpret is al fantastisch. Dit gebeurt misschien één keer en wij maken daar onderdeel van uit."

Stiekem hoopt Langerak op een enorme bekersurprise van zijn ploeg in de ArenA. "Natuurlijk geloof ik daar in, anders kan je beter thuisblijven. We gaan het Ajax zo moeilijk mogelijk maken. Als wij vasthouden aan ons eigen spel, ben ik tevreden."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen