Lucius: "Hopen op off-day voor FC Utrecht"

29 oktober 2013, 12:10   Bijgewerkt: 29 oktober 2013, 12:26

Dinsdagavond gaat FC Utrecht op bezoek bij Kozakken Boys in de derde ronde van de KNVB Beker. Dé routinier aan de kant van de club uit Werkendam is Theo Lucius. Geheel kansloos is Kozakken Boys niet, denkt hij, maar gemakkelijk wordt het uiteraard niet.

"Als Utrecht gewoon scherp is, dan winnen ze hier", zegt hij in AD/Utrechts Nieuwsblad. "Wij hopen op een off-day voor hen, dan weet je het maar nooit. Maar op basis van hun conditie en voetballend vermogen zijn zij zwaar favoriet."

Zijn ploeg staat vooralsnog eerste in de Topklasse zaterdag en dat biedt hoop. Ook de Europese uitschakeling van Utrecht door het Luxemburgse FC Differdange '03 is niet aan Kozakken Boys voorbij gegaan. Dat elftal bestond voornamelijk uit kantoormedewerkers en studenten, maar desondanks gingen de Domstedelingen ten onder.

Bovendien staat Kozakken Boys te boek als een echte cupfighter. Zo had Ajax in 2007 al flink moeite en wonnen de Amsterdammers 'slechts' met 1-2, terwijl PSV een jaar daarvoor ook maar met 0-2 won. Het elftal gaat dan ook onbevangen de weide in.

"Als ik met PSV of Feyenoord tegen amateurclubs bekerde, werd er altijd op gehamerd de tegenstander niet te onderschatten", zei de speler die met de genoemde clubs het bekertoernooi al eens won. "Nu ik het vanuit het perspectief van Kozakken Boys beleef, is het andersom. Ik houd de jonge jongens vooral voor dat ze moeten genieten. Zo vaak krijgen ze niet de kans om tegen dit soort ploegen te spelen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen