Ajax klaart klus tegen amateurs in bekertoernooi

Ger
29 oktober 2013, 20:43   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax heeft weer eens een overwinning mogen begroeten. Na twee remises in de Eredivisie en een nederlaag in de Champions League werd in de derde ronde van de KNVB Beker afgerekend met amateurclub ASWH: 4-1.

De dit seizoen met zijn vorm worstelende Viktor Fischer zette Ajax na twintig minuten op voorsprong. De amateurs uit Hendrik-Ido-Ambacht scoorden niet veel later verrassend de gelijkmaker. Michael van Dommelen profiteerde optimaal van een blunder van Stefano Denswil. De Ajax-verdediger maakte zijn fout vlak voor rust goed met een fraaie lange pass, waaruit Danny Hoesen voor de 2-1 zorgde. Enkele minuten later tekende Siem de Jong voor het derde doelpunt van de thuisploeg.

Invaller kolbeinn Sigthórsson legde in de tweede helft de eindscore vast  Zaterdag wacht voor Ajax een nieuwe, serieuze test als Vitesse op bezoek komt in de ArenA.