Lucius: "Eredivisie lijkt wel een speeltuin"

30 oktober 2013, 11:20

Dat het niveau in de Eredivisie niet bijster hoog is, ondervond Theo Lucius dinsdag aan den lijve. Met 'zijn' Kozakken Boys was de routinier dicht bij een bekerstunt tegen FC Utrecht, maar in verlenging moesten de amateurs het hoofd buigen (1-2).

Dat Kozakken Boys het FC Utrecht zo moeilijk kon maken, verbaast Lucius aan de ene kant niet. De oud-speler van onder meer Oranje, PSV, Feyenoord en FC Den Bosch heeft namelijk geen al te hoge pet op van de huidige Eredivisie. "Het lijkt af en toe wel een speeltuin", zegt hij in het Brabants Dagblad. "Het Nederlandse voetbal is in een neerwaartse spiraal terechtgekomen waar ik het niet snel uit zie klimmen."

"In mijn tijd had je nog zeker zes spelers in de basis van 25 jaar of ouder. Dat scheelt alles. Het moet nu allemaal jeugdig en jong zijn, zodat het geld oplevert voor de club. Maar kwaliteit is ver te zoeken. In Europa spelen we geen enkele rol meer. Helemaal niks. Nul." Lucius noemt de fouten die gemaakt worden op het hoogste niveau van het Nederlandse voetbal 'soms lachwekkend'. "Ik was nooit de beste voetballer, maar als je zulke fouten maakte, stond je er in mijn tijd de volgende keer gewoon naast."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen