Boosheid bij Emmen om rode kaart Martinus

30 oktober 2013, 11:22   Bijgewerkt: 30 oktober 2013, 11:37

FC Emmen werd gisteren in de beker als tweede Jupiler League-club uitgeschakeld door IJsselmeervogels. Vooraf waarschuwde trainer Joop Gall al voor de kwaliteit van de club uit de Topklasse, die ook Helmond Sport uit het toernooi wipte. "Het is geen afgang, maar een hard gelag is het wel", sprak hij na het verlies. De beschuldigende vinger ging richting Quenten Martinus, ondanks een doelpunt in de eerste helft. De aanvaller pakte na zestig minuten zijn tweede gele kaart en moest zodoende inrukken.

Bij het fluitsignaal voor rust ontstond er wat commotie tussen beide ploegen. "Zij maakten van niets iets", zei Gall voor de camera van RTV Drenthe. "Dan worden er een paar mensen bloedlink bij ons en dan moet je je inhouden. Ik probeer dan in de rust te zeggen: 'Jongens, laat hen de gekke dingen nu maar doen. Blijf rustig.' En daar gingen we uiteindelijk niet goed mee om", waarmee hij vooral op Martinus doelde.

"Ik had hem in de rust dus al gewaarschuwd. Ik vroeg aan hem of hij door kon gaan, anders zou ik hem eraf halen. Hij bevestigde dat er niets aan de hand was. Dan krijgt hij een vrije bal mee, en dan is het onnodig om ook maar iets te doen. Je hebt immers de bal niet tegen. Ik vroeg aan de scheidsrechter wat de reden was om de kaart te geven. 'Zijn agressieve houding', zei hij.”

Doelman Peter van der Vlag snapte ook weinig van de actie van zijn teamgenoot. "Nu moesten we met tien verder. Hij deed het hartstikke goed, was de beste man in de eerste helft. Het zit een beetje in die jongen, maar dat opvliegen zal eruit moeten, anders is hij erg vaak geschorst."

Emmen speelde door de rode kaart van Martinus een groot deel van de tweede helft met een man minder. Dat kon het niet gebruiken, want het kwam na de rust slecht de kleedkamer uit, denkt ook oefenmeester Gall. "Voor rust was er niets aan de hand. We speelden goed, we vonden onze buitenspelers gemakkelijk en kwamen ook voldoende voor het doel van de tegenstander. We kunnen en moeten het onszelf verwijten. Het rendement was te laag."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen