Advocaat: "Nieuws Ricksen hard aangekomen"

Ger
31 oktober 2013, 13:29

Dick Advocaat is 'diep geraakt' door het bericht dat Fernando Ricksen lijdt aan de fatale spierziekte ALS. De huidige trainer van AZ kent de oud-voetballer van hun gezamenlijke periode bij Glasgow Rangers, Zenit Sint Petersburg en het Nederlands elftal.

"Het verschrikkelijke nieuws dat Fernando lijdt aan de spierziekte ALS heeft me diep geraakt. Ook bij AZ is dit hard aangekomen. Hij heeft hier in Alkmaar drie succesvolle jaren meegemaakt", zegt Advocaat op de website van AZ. "De club heeft goede herinneringen aan hem. Ik wil Fernando en zijn omgeving namens mijzelf en AZ heel veel sterkte toewensen de komende tijd. Hopelijk brengt zijn winnaarsmentaliteit het beste in hem naar boven."

"Ik heb altijd enorm goed samengewerkt met Fernando. Natuurlijk zijn de verhalen over zijn escapades bij velen bekend, maar onder mij is hij altijd een keurige prof geweest", zegt Advocaat. "De uitspattingen heb ik pas later vernomen. Fernando was tegen mij altijd respectvol met ‘u en meneer’. Ik heb zowel bij Glasgow Rangers als Zenit Sint Petersbrug en het Nederlands elftal fijn en succesvol met hem samengewerkt. Met Zenit zijn we samen landskampioen geworden en wonnen we de UEFA Cup."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen