Vitesse met fitte selectie en vertrouwen naar ArenA

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

1 november 2013 – Zaterdagavond (18.45 uur) gaat Vitesse op bezoek in de Amsterdam ArenA, waar het vorig seizoen met 0-2 wist te winnen van Ajax. Dat kunststukje willen de Arnhemmers dit seizoen herhaling. In aanloop naar het duel kan Vitesse-coach Peter Bosz beschikken over een nagenoeg fitte selectie.

Ook Lucas Piazón, wat een zeer belangrijke schakel is in het elftal van Vitesse, is inzetbaar tegen Ajax: “Ik voel me goed, al heb ik nog wel een beetje last. Voor de training ben ik behandeld en tijdens de training ging het goed. Dus ik kan morgen spelen”, zo zegt Piazón tegen VitesseTV.

Piazón moest de wedstrijd tegen Noordwijk nog verstek laten gaan, vanwege een blessure. De Chelsea-huurling is tijdig hersteld en heeft zin in de confrontatie met Ajax: “Het wordt een spannende wedstrijd. Ajax is natuurlijk een grote club in Nederland en Europa. Maar wij hebben ook een goede ploeg en kunnen ons met Ajax meten”, weet de Vitesse-aanvaller.

Ajax behaalde tot dusver één punt meer dan Vitesse. Bosz denkt dat Ajax voorafgaand aan het seizoen wel ingeleverd heeft aan kwaliteit: “Het is nu een ploeg die toch wel echt grote individualisten ontbeert. Met Eriksen (Christian, red.) is een hele belangrijke speler vertrokken. Er zijn veel jongens die nog veel op balbezit spelen, maar het is alleen minder onvoorspelbaar.”

Ajax kende in de competitie een matige generale, voorafgaand aan het duel met Vitesse, aangezien het in eigen stadion met 0-0 gelijkspeelde tegen RKC. “Ik hoop dat het geen incident is”, knipoogt Bosz, die het alleen zonder de langdurig geblesseerde Theo Janssen moet stellen.

Reacties

Ajax

gerelateerd