Hattrick Lewandowski in eclatante Dortmund-zege

1 november 2013, 22:27

Borussia Dortmund heeft vrijdagavond in eigen huis een monsterzege geboekt op VfB Stuttgart. Na negentig minuten stond er een 6-1 eindstand op het scorebord. Robert Lewandowski deed van zich spreken met een loepzuivere hattrick. De ploeg van trainer Jürgen Klopp gaat zodoende weer aan kop in de Bundesliga. Bayern München kan later in het weekeinde weer passeren.

Zo makkelijk als de score doet vermoeden, ging het niet voor Dortmund. Vooral niet in de beginfase, aangezien Stuttgart brutaal aan de leiding ging, door toedoen van Karim Haggui. Sokratis Papastathopoulos en Marco Reus wisten de stand voor de theepauze nog in het voordeel van de thuisploeg om te buigen.

Na rust was het prijsschieten in Dortmund. Er werd volledig de vloer aangeveegd met Stuttgart. De grote Lewandowski-show werd na 54 minuten spelen geopend. Binnen twee minuten scoorde de Poolse topschutter tweemaal, alvorens hij in de 72e minuut zijn loepzuivere hattrick completeerde. Een hattrick in nog geen twintig minuten spelen: het is niet veel spelers gegeven. Per slot van rekening was Lewandowski ook nog eens de aangever bij de 6-1 van Pierre-Emerick Aubameyang.

Dortmund staat nu twee punten los op Bayern, dat zaterdag de uitwedstrijd tegen TSG 1899 Hoffenheim speelt. Bij een zege gaat de Duitse recordkampioen weer aan de leiding, met één punt voorsprong op Dortmund, de grote concurrent in de titelstrijd.