Koeman: "Prima verdedigd en dik verdiend gewonnen"

1 november 2013, 23:01

Trainer Erwin Koeman zag dat zijn RKC Waalwijk het gelijke spel tegen Ajax (0-0) in de ArenA een goed gevolg gaf, door NAC Breda en in het Mandemakers Stadion met 3-0 naar huis te sturen. Koeman sprak na afloop van een bliksemstart, een verdiende overwinning en een uitblinkende Evander Sno, die zijn rentree maakte bij RKC, in de basis.

Koeman zag zijn ploeg furieus starten, waardoor het meteen al uitliep naar een marge van drie: “We hadden een bliksemstart. Ik vond ons heel agressief naar voren spelen. We kregen kansen, we benutten de kansen en na 25 minuten is het 3-0. Ik denk dat we nog wel wat kansen hadden voor rust, waar we de 4-0 konden maken. Dat is natuurlijk heerlijk”, zo stelt Koeman na afloop van het duel tegen FOX Sports.

Het tweede bedrijf begon wat anders, vindt Koeman: “De tweede helft kreeg NAC binnen vijf minuten twee goede mogelijkheden", aldus de Waalwijkse oefenmeester, die zag dat zijn ploeg een strafschop miste, maar niet meer in de problemen kwam: "Uiteindelijk krijgen we nog de strafschop. Die missen we, anders was de wedstrijd helemaal gespeeld geweest. Mocht het nog 3-1 worden, dan moet je het toch even afwachten, maar uiteindelijk hebben we prima verdedigd en dik verdiend gewonnen.”

Bij de thuisploeg was een belangrijke rol weggelegd voor Sno, die vlak voor tijd onder luid applaus van het veld ging. Koeman is zeer content met de prestaties van Sno: "Kwaliteit verloochent zich niet. Hij is iemand die een bal wil hebben, hij heeft overzicht, hij kan het spel vertragen. Dat maakt een speler goed. En dat maakt een speler voor RKC een meerwaarde. Dat heeft hij vandaag laten zien. Maar ik denk ook dat andere jongens blij zijn met hem, omdat hij werk uit handen neemt bij anderen. Daar ga je makkelijker van voetballen en dat hebben we vandaag laten zien”, concludeert Koeman.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen