Bayern herovert leiding, Nederlanders onderuit

2 november 2013, 17:23   Bijgewerkt: 2 november 2013, 19:20

Bayern München heeft zaterdag een moeizame zege geboekt op bezoek bij 1899 Hoffenheim. Zonder de geblesseerde Arjen Robben won de Rekordmeister met 1-2.

De 17-jarige Süle zette de thuisploeg in de 34e minuut nog wel op voorsprong. De jongeling kopte een corner binnen nadat Bayern-keeper Neuer mistastte. Maar enkele minuten later stond het alweer gelijk in de Rhein-Neckar-Arena. Uit een vrije trap van Ribéry frommelde de Kroaat Mandzukic de bal achter doelman Casteels.

Thomas Müller bracht Bayern een kwartier voor tijd uiteindelijk de langverwachte voorsprong en de drie punten. Daardoor neemt de regerend landskampioen de koppositie in de Bundesliga weer over van Borussia Dortmund.

Het Hertha BSC van trainer Jos Luhukay verloor zaterdag in Berlijn van FC Schalke 04. Treffers van Szalai, die nog steeds de geblesseerde Huntelaar verving in de punt van de aanval, en Draxler zorgden ervoor dat de bezoekers uit Gelsenkirchen met de volle buit huiswaarts keren: 0-2.

Nummer drie Bayer Leverkusen verloor eveneens. In Brunswijk boekte Eintracht Braunschweig de tweede overwinning van het seizoen. De ploeg uit Leverkusen kwam een doelpunt van Kambala in de 82e minuut niet meer te boven.

Klaus, Darida en Mehmedi maakten de doelpunten voor de bezoekers, die de wedstrijd met tien man eindigden door een rode kaart van Sorg. Nürnberg zakte door de nederlaag af naar de gedeelde laatste plek in Duitsland. De mannen van Verbeek hebben wel een beter doelsaldo dan promovendus Eintracht Braunschweig.

Ook Bert van Marwijk ging onderuit. Zijn Hamburger SV redde het thuis niet tegen Borussia Mönchengladbach: 0-2. Max Kruse maakte met twee treffers, één voor en één na de pauze, het verschil. Bij Hamburger SV had Rafael van der Vaart een basisplaats, Luuk de Jong mocht in de slotfase invallen bij Mönchengladbach.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen