Fiorentina zaagt verder aan stoelpoten Allegri

2 november 2013, 22:40   Bijgewerkt: 3 november 2013, 01:30

De dagen van Massimiliano Allegri in de dug-out van AC Milan lijken geteld. i Rossoneri kwamen zaterdag voor de zoveelste keer dit seizoen niet tot winst in de Serie A, waardoor Champions League-deelname al een utopie lijkt. Fiorentina was in San Siro, voor het derde jaar op rij, te sterk: 0-2.

Helemaal terecht was de 0-1 op dat moment niet, aangezien Milan het meeste initiatief had getoond in de openingsfase. Dat is opmerkelijk, omdat Fiorentina afgelopen woensdag nog domineerde in de verloren thuiswedstrijd tegen Napoli (1-2). In dat duel kreeg de Colombiaanse smaakmaker Juan Cuadrado echter een rode kaart en zijn absentie kwam het Toscaanse aanvalsspel in Milaan niet ten goede.

Maar Fiorentina kwam ermee weg. Want na de openingstreffer was het heel pover wat AC Milan liet zien en de gelijkmaker zat er eigenlijk nooit echt in. In de 73ste minuut werd het via Borja Valero zelfs nog 0-2. Een voorzet van invaller Joaquin vanaf rechts belandde, via Gabriel, bij de Spaanse spelmaker en die faalde niet. Nigel de Jong stond in de basis bij AC Milan maar kon de nederlaag niet voorkomen. Urby Emanuelson bleef op de bank bij de geplaagde thuisclub.

AC Milan staat met twaalf punten uit elf wedstrijden anoniem in de middenmoot van de Serie A. De achterstand op nummer drie Juventus, dat eerder op de dag met 0-1 won bij Parma en momenteel het laatste Champions League-ticket in handen heeft, bedraagt al zestien punten. Net als Juventus heeft Napoli 28 punten.

De runner-up van het afgelopen seizoen was voor eigen publiek met 2-1 te sterk voor Catania. Jose Maria Callejon brak na een kwartier met een prachtig afstandsschot de ban en vijf minuten later verdubbelde Marek Hamsik de score (2-0). Een dikke zege leek in de maak, maar Napoli maakte het zichzelf onnodig moeilijk, waardoor Catania via Lucas Nahuel Castro in de 25ste minuut terug in de wedstrijd kwam. De gelijkmaker bleef echter uit. AS Roma gaat met de volle dertig punten aan kop in de Serie A. De ploeg van middenvelder Kevin Strootman gaat zondag nog op bezoek bij Torino. Fiorentina staat met 21 punten op een keurige vierde plaats.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen