Rekik is eerlijk na afloop, arbiter Vink erkent fout

3 november 2013, 09:29

Verdediger Karim Rekik beleefde zaterdagavond zijn rentree bij PSV, na een langdurige enkelblessure. Rekik speelde met PSV in het eigen Philips Stadion met 1-1 gelijk tegen PEC Zwolle. In de eerste helft kwam de verdediger zeer goed weg, nadat hij PEC-speler Mustafa Saymak torpedeerde met een harde tackle, met twee gestrekte benen vooruit. Rekik beseft dat hij erg goed weg kwam en Pieter Vink erkent zijn foutieve beslissing, om de verdediger slechts te bestraffen met een gele kaart.

De verdediger weet dat hij er eigenlijk afgestuurd had moeten worden: “Het was een harde tackle, met twee benen vooruit. De intentie was om de bal te spelen en niet de speler te raken, maar de scheidsrechter zou er rood voor kunnen geven. Zo eerlijk ben ik wel”, zo stelt Rekik in gesprek met NOS.

Vink, de arbiter van dienst, was ook duidelijk over de aard van de overtreding: “Het had duidelijk rood moeten zijn. Ik zie de beelden nu terug en het is absoluut de verkeerde beslissing geweest”, aldus Vink, die de situatie naar eigen zeggen niet goed zag, vanuit de rug van Saymak: “Ik gaf geel voor onbesuisd inkomen en ik heb het niet zo ingeschat zoals ik het nu op televisiebeelden zie.”

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen