De Boer zeer complimenteus over Van der Heijden

3 november 2013, 09:42

Ajax ging zaterdagavond op de valreep in de eigen Amsterdam ArenA onderuit tegen Vitesse (0-1). Frank de Boer, de trainer van de Ajacieden, had er na afloop van het duel flink de pest in. Over Vitesse-verdediger en voormalig Ajacied Jan-Arie van der Heijden was de oefenmeester van de Amsterdammers zeer complimenteus.

De Boer is van mening dat de contouren van de jeugdopleiding van Ajax duidelijk terug te zien zijn het spel van de Vitesse-speler: "Je kan wel zien dat hij bij ons is opgeleid", zo stelt de Ajax-coach volgens Telesport. Van der Heijden kampte in het verleden met diverse blessures en kon op huurbasis bij Willem II niet echt indruk maken, waardoor hij bij Ajax niet wist te slagen.

Waar het vertrouwen van Ajax in Van der Heijden te wensen overliet, zagen de Arnhemmers wel heil in de komst van de tot verdediger getransformeerde middenvelder. Dit tot vreugde van de 25-jarige Van der Heijden, die naar eigen zeggen al veel progressie heeft geboekt in Arnhem: "Bij deze club ben ik beter geworden. Ik heb hier veel geleerd.”

Met Van der Heijden in de gelederen wist Vitesse dus met minimale cijfers te winnen in de ArenA, waardoor het momenteel de tweede plaats bezet in de knotsgekke Eredivisie. De Arnhemmers probeerden veelvuldig de voetballende oplossing te vinden en Van der Heijden speelde hier een prominente rol in: "Zo kwam Vitesse vaak onder onze druk uit”, concludeerde De Boer terecht.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen