Eriksson claimt United-deal te hebben gehad in 2002

3 november 2013, 15:57

In navolging van Sir Alex Ferguson zelf, heeft ook Sven-Goran Eriksson in zijn nieuwe autobiografie opmerkelijke uitspraken gedaan. Zo claimt de Zweedse oefenmeester, momenteel manager bij het Chinese Guangzhou R&F, dat hij in 2002 al een contract had ondertekend om Ferguson in dit jaar op te volgen als manager van Manchester United.

Ferguson nam afgelopen zomer afscheid van United, na 26 jaar lang aan het roer te hebben gestaan in Manchester. De Schotse manager, die werd opgevolgd door David Moyes, gaf in 2002 aan dat hij zou aftreden als United-manager, maar draaide deze beslissing later terug. Eriksson stelt dat hij ondertussen werd benaderd om Ferguson te vervangen. De Zweed zou zelfs tot een overeenkomst zijn gekomen om op Old Trafford aan de slag te gaan.

De desbetreffende passage uit de autobiografie van Eriksson luidt als volgt: “Ik wist dat het riskant zou zijn. Ik had een dienstverband bij Engeland tot en met het WK in 2006, waardoor ik wist dat ik bekritiseerd zou worden als ik zou breken met deze verbintenis.”, aldus de Zweed, die de kans echter niet wou mislopen: “Maar ik kreeg de mogelijkheid om manager te worden van Manchester United. Een contract was ondertekend: ik was nieuwe manager van United”, geeft Eriksson aan.

Overigens was er wat onenigheid tussen Fergie en Eriksson, rondom het al dan niet selecteren van Wayne Rooney voor het WK in 2006. Rooney werd uiteindelijk geselecteerd, ondanks dat de Engelsman revalideerde van een gebroken middenvoetsbeentje. Rooney zou het desbetreffende toernooi niet tot scoren komen, maar wel een rode kaart voogehouden zien worden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen