Ricksen: "Ik blijf de fighter die ik altijd ben geweest"

3 november 2013, 17:14

Het feit dat Fernando Ricksen aan de spierziekte ALS lijdt, deed in binnen- en buitenland veel stof opwaaien. Ricksen kreeg van alle kanten steun. De oud-international bracht zondag een officieel statement naar buiten, waarin hij iedereen bedankt voor de steunbetuigingen.

"Via deze weg wil ik graag iedereen bedanken voor de vele steunbetuigingen die ik de laatste dagen heb ontvangen nadat vorige week bij mij de spierziekte ALS is geconstateerd", is te lezen op de persoonlijke website van Ricksen.

Ricksen zag de afgelopen dagen heel veel mailtjes, tweets en reacties op Facebook tegemoet. Op de tribunes van Glasgow Rangers, AZ en Fortuna Sittard werd ook uitgebreid stilgestaan bij de oud-international. De hoeveelheid steun doet Ricksen veel: "Het is werkelijk fantastisch. Ik krijg er een brok van in mijn keel. En tranen. Maar niet de tranen als woensdagavond bij De Wereld Draait Door. Dit zijn tranen van ontroering", zo stelt Ricksen.

Het laatste wat Ricksen wil, is als zielig te worden beschouwd. "Want dat ben ik niet", zo zegt Ricksen. "Ik blijf vechten. Wat ik al eerder zei: ooit zal er iemand de eerste zijn die deze verschrikkelijke ziekte verslaat én overleeft. Laat ik die persoon dan maar zijn. Ik blijf de fighter die ik altijd ben geweest. Dat kunnen jullie van mij aannemen", aldus een bewonderenswaardig strijdbare Ricksen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen