Pröpper: "Hoop daar aan eind van seizoen te staan"

3 november 2013, 21:00

De club zag afgelopen zomer sterkhouders Wilfried Bony en Marco van Ginkel vertrekken en raakte bovendien onlangs regisseur Theo Janssen kwijt met een zware knieblessure, maar Vitesse lijkt 'gewoon' weer mee te gaan doen in de strijd om de bovenste plaatsen. In de ArenA bewees de Arnhemse ploeg zaterdag dat het ook in topwedstrijden zijn mannetje staat. Het won met 0-1 en is na twaalf wedstrijden de nummer twee van de Eredivisie. “Het draait gewoon lekker.”

Opvallender nog dan het feit dat Vitesse won in Amsterdam, was de manier waarop dat gebeurde. Want waar de meeste clubs er bij een bezoekje aan de ArenA voor kiezen om vooral achterover te leunen en te loeren op counters, greep Vitesse brutaal het initiatief. “Voor de wedstrijd hebben we daarover gepraat. De trainer gaf ons de keus: ons eigen spel spelen of inzakken. Iedereen koos voor het eerste en dat heeft goed uitgepakt”, zegt middenvelder Davy Pröpper tegen FCUpdate.nl.

Een gevolg van de zege in de ArenA is dat Vitesse plotseling de nummer twee van de Eredivisie is. Heel even stond de ploeg zelfs bovenaan, maar een uur na het laatste fluitsignaal in Amsterdam nam AZ de koppositie over. “Een uurtje de eerste plaats hebben is leuk, maar ik hoop vooral dat we daar aan het eind van het seizoen staan”, glimlacht Pröpper. “Hoe ver we kunnen komen, weet ik echt niet. We moeten gewoon op deze manier doorgaan, dan zien we vanzelf waar we terecht komen.”

Zelf heeft de 22-jarige Pröpper zich ook al ontwikkeld tot één van de spelers die het verschil kan maken voor Vitesse. In Amsterdam speelde de middenvelder, die vorig seizoen amper aan spelen toekwam, weer een geweldige wedstrijd. Het contrast met vorig jaar, toen Vitesse ook begin november won in de ArenA, is wat Pröpper betreft enorm. “Toen kwam ik drie minuten voor tijd als invaller in de ploeg”, weet hij nog. “Nu speel ik en krijg ik vertrouwen, dat is belangrijk voor me. Als je iedere keer vijf minuten invalt, kan je niet laten zien wat je kan. Nu krijg ik die kans wel.”

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen