Cardiff verslaat Swansea in derby, rood Vorm

3 november 2013, 18:58   Bijgewerkt: 3 november 2013, 20:59

Cardiff City heeft de eerste South Wales Derby ooit in de Premier League in zijn voordeel beslist. De ploeg van coach Malky Mackay won zondag voor eigen publiek met 1-0 van Swansea City. Bij The Swans haalde Michel Vorm het einde niet. De doelman kreeg in blessuretijd een directe rode kaart omdat hij een tegenstander een duidelijke scoringskans ontnam. De eindstand was toen al bepaald.

Het was een historische clash tussen de twee clubs uit Wales, wat tot veel sfeer op de tribune leidde, maar dat sloeg niet over naar de spelers op het veld. Voor rust viel er weinig te genieten, al had Swansea wel het iets betere van het spel.

Cardiff City, dat het vooral van zijn fysieke kracht moest hebben, toonde in de tweede helft meer initiatief en dat werd na ruim een uur spelen beloond. Steven Caulker kopte raak uit een corner van Craig Bellamy. Swansea probeerde daarna nog wel de gelijkmaker te forceren. Coach Michael Laudrup liet onder meer oud-Vitessenaar Wilfried Bony invallen, maar dat mocht niet baten. Michel Vorm en Jonathan De Guzman stonden in de basis bij Swansea, Dwight Tiendalli bleef op de bank.

Vorm haalde het laatste fluitsignaal niet. De keeper werd met een rode kaart naar de kant gestuurd omdat hij in blessuretijd Frazier Campbell een duidelijke scoringskans ontnam. Omdat Swansea al drie keer had gewisseld, moest Angel Rangel onder de lat gaan staan bij de bezoekers. De Spaanse verdediger hield zijn doel schoon.

Door de zege gaat Cardiff Swansea voorbij in de stand. Cardiff staat met twaalf punten uit tien duels twaalfde. Swansea volgt met één punt minder op plek dertien.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen