"Doorspelen Lloris na knock-out erg gevaarljk"

4 november 2013, 11:12

Tottenham Hotspur-doelman Hugo Lloris ging zondagmiddag knock-out nadat hij de knie van Everton-spits Romelo Lukaku tegen zijn hoofd kreeg. De wedstrijd werd enige tijd stilgelegd, alvorens de ploegen de laatste tien minuten van het duel uitspeelden. Lloris stond gewoon weer onder de lat, tot grote ontzetting van Headway, een Britse stichting voor mensen met hersenschade.

De stichting spreekt van een onverantwoordelijke beslissing. "Als een voetballer, of welk mens dan ook, een dermate harde klap op het hoofd krijgt dat het bewustzijn wordt verloren, is het ontzettend belangrijk dat er gepaste medische hulp wordt toegepast", zei een woordvoerder tegen The Daily Mirror. "Een fysiotherapeut of een dokter op het veld kan onmogelijk inschatten wat de schade aan de hersenen van de speler is."

Volgens de stichting is de kans dan ook groot dat eventuele hersenschade alleen maar groter is vanwege het doorspelen. "Hij had direct naar het ziekenhuis moeten worden gebracht voor een aantal tests en observatie."

Manager André Villas-Boas verklaarde dat Lloris direct nadat hij bijkwam, niet wist waar hij was of wat er gebeurd was. Hij prees de doelman voor zijn inzet en besluit om door te spelen, maar de stichting kan zich daar niet in vinden. "Het feit dat hij blij is dat de speler door wilde gaan, en dat dat bewijs zou zijn van een groots karakter, is gewoon fout en gevaarlijk.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen