KNVB schorst boze Van Basten voor één duel

4 november 2013, 14:55

Marco van Basten moet de thuiswedstrijd van SC Heerenveen tegen RKC Waalwijk, komende vrijdagavond, vanaf de tribune van het Abe Lenstra Stadion bekijken. De trainer is door de KNVB voor één wedstrijd geschorst, meldt de Friese club.

Van Basten werd afgelopen zondag, tijdens de wedstrijd tegen FC Utrecht, naar de tribune gestuurd door scheidsrechter Jochem Kamphuis. De voormalig Oranje-spits moest vertrekken nadat hij het veld in liep om verhaal te halen bij de arbiter, nadat een doelpunt van de thuisploeg onterecht toegekend was. "Bij de 2-0 van Utrecht staat Mulenga duidelijk buitenspel. Gezien alles wat er zich daarvoor al had afgespeeld, was voor mij de maat vol. Hij stuurt me weg en dat kan, nou ja gefeliciteerd", stelde de coach naderhand op de clubsite. Eerder in de wedstrijd had Kamphuis al verzuimd om Heerenveen een penalty te geven na een overtreding op Alfred Finnbogason.

Door de nederlaag in Utrecht blijft SC Heerenveen steken op de tiende plaats in de Eredivisie. Het heeft maar zes punten meer dan de komende tegenstander RKC Waalwijk, dat gedeeld laatste staat. De Brabanders speelden wel één duel meer.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen