Trefzekere en strijdbare Hoesen: "Niet makkelijk"

4 november 2013, 22:28

Danny Hoesen moest maandagavond opdraven met Jong Ajax, in het met 3-2 verloren uitduel tegen Helmond Sport. De jonge aanvaller ziet dat zijn speelminuten bij de hoofdmacht van Ajax dit seizoen nog gering zijn, maar deed bij het beloftenelftal van de Amsterdammers van zich spreken met een zeer fraai doelpunt. De talentvolle spits heeft moeite met zijn rol, maar doet zijn best om het tij te keren.

Met een fraaie boogbal in de kruising zorgde Hoesen maandagavond voor de 0-2 tegen Helmond Sport: "Die bal zat er aardig in volgens mij. De verdediger stond in de baan van het schot en ik krulde bal langs de keeper", zo stelt Hoesen na afloop van het duel tegen FOX Sports. Tot een overwinning zou het niet leiden, aangezien Jong Ajax de 0-2 voorsprong in een half uur zag veranderen in een 3-2 nederlaag.

Hoesen zal zich na het duel in Helmond met de A-selectie van Ajax voorbereiden voor de Champions League-clash met Celtic. Toch had de jonge aanvaller dus geen vrije maandagavond. "Frank de Boer kwam gisteren naar me toe, en zei: 'Je gaat een uur spelen'. Naar de baas moet je luisteren", knipoogt Hoesen.

Hoewel Hoesen zich al een aantal keren kon laten zien in de hoofdmacht van Ajax, laat een definitieve doorbraak van de 21-jarige aanvaller vooralsnog op zich wachten. De aanvaller vindt het lastig, maar toont zich zeer strijdbaar: "Het is niet makkelijk. Ik wil zoveel mogelijk in het eerste spelen, maar als ik bij Jong Ajax meedoe, probeer ik het zo goed mogelijk in te vullen. Anders doe je jezelf tekort", zo stelt Hoesen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen