Groep B: Real bijna zeker na gelijk bij Juve

5 november 2013, 22:40   Bijgewerkt: 7 november 2013, 13:59

In een zeer aantrekkelijk duel heeft Juventus in eigen huis met 2-2 gelijkgespeeld tegen Real Madrid. Daarmee kregen beide ploegen waar ze recht op hadden, want waar de thuisploeg in de eerste helft de betere was, beet De Koninklijke na de thee fel van zich af.

Juventus moest wel in het eigen Juventus Stadium. De ploeg uit Turijn won nog geen wedstrijd en wist bovendien dat bij winst van Galatasaray in Kopenhagen het gat met de tweede plek zou oplopen tot vijf punten. Niet het beste uitgangspunt voor De Oude Dame. Real Madrid zou zich bij een overwinning hoe dan ook plaatsen voor de knock-outfase, waar het bij een gelijkspel afhankelijk was van de uitslag tussen FC Kopenhagen en Galatasaray.

Juventus kwam voor de thee op voorsprong via een onhoudbare strafschop van Arturo Vidal. Terecht was de strafschop niet helemaal, maar de voorsprong was dat wel. De beste kansen waren in de eerste helft namelijk voor de thuisploeg. Claudio Marchisio stuitte met een kopbal op Iker Casillas, terwijl Vidal best wat egoïstischer mocht zijn. De Chileen legde een bal af waar hij beter voor eigen succes had kunnen gaan.

Real boog na rust de 0-1 achterstand binnen een tijdbestek van zeven minuten om. Cristiano Ronaldo scoorde zijn achtste doelpunt in de poulefase van de Champions League, na een slechte terugspeelbal van Martin Caceres opgepikt te hebben. Hij kwam daarmee op gelijke hoogte met Ruud van Nistelrooy, Filippo Inzaghi en Hernan Crespo; ook zij waren ooit achtmaal trefzeker. Het andere doelpunt kwam op naam van Gareth Bale. Hij pikte zijn doelpuntje mee, maar wist verder niet te overtuigen.

Zijn goal was bijna een gelijkmaker geweest, want Casillas en Pepe wisten ternauwernood een inzet van Llorente te keren. De felheid van Real verdween echter als sneeuw voor de zon nadat Llorente alsnog de 2-2 binnentikte, op aangeven van Caceres. Het spel golfde daarna op en neer, maar tot een doelpunt kwam het niet meer. Ook van uitgelezen kansen was geen sprake.

In eigen huis schoot FC Kopenhagen uit de startblokken. Na zes minuten lag de bal al achter Galatasaray-doelman Eray Iscan. Daniel Braaten tekende voor het doelpunt. De manier waarop mag geprezen worden, want de treffer kwam voort uit een strakke pass van Rurik Gislason, waarna Braaten met een gewaagd hakballetje het doelpunt maakte.

Niet veel later belandde de bal op een Kopenhagen-hand, maar kreeg de ploeg van de afwezige Wesley Sneijder geen strafschop. Bij 1-0 bleef het ook. De Denen trokken zich massaal terug, maar konden niet voorkomen dat de Turken diverse malen door de stugge defensie heen wisten te breken. Scoren deed Galatasaray evenwel niet meer.

Real Madrid liep door het gelijke spel vroege plaatsing voor de volgende ronde mis. De Madrilenen hebben in de resterende twee wedstrijden nog één punt nodig voor plaatsing én groepswinst. De overige ploegen strijden normaliter voor de tweede plek: Galatasaray en Kopenhagen staan op vier punten, Juventus op drie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen