Salzburg en Esbjerg overwinteren, Standard exit

Ger
7 november 2013, 21:11

Standard Luik moet overwintering in de Europa League vergeten. De koploper van de Belgische competitie verloor op eigen veld van Red Bull Salzburg: 1-3. Met slechts één punt uit vier duels kan een streep door de Europese aspiraties van de Rouches.

Salzburg scoorde vlak voor rust twee keer via Dusan Svent en Kevin Kampl. In de tweede helft tekende Paul José Mpoku voor de aansluitingstreffer, maar verder kwam Standard niet. Alan gooide de wedstrijd niet veel later op slot. Door het resultaat plaatste Red Bull zich als voorlopige koploper van groep C wel voor de volgende ronde.

Esbjerg fB is in dezelfde poule eveneens zeker van een Europees vervolg. De Deense ploeg versloeg het Zweedse IF Elfsborg met 1-0. Marcus Rohdén werkte de bal twintig minuten voor tijd in eigen doel.