AZ vrijwel zeker van volgende ronde na kleine zege

Ger
7 november 2013, 23:03   Bijgewerkt: 7 november 2013, 23:35

AZ heeft een grote stap gezet richting Europese overwintering. De Alkmaarse ploeg boekte voor eigen publiek een bescheiden 1-0 overwinning op Shakhter Karagandy. Na de koppositie in de Eredivisie gaat AZ nu ook aan de leiding in Europa League.

Het spel van AZ zakte na de prima openingsfase in. Via Maarten Martens en opnieuw Gudelj bleef de thuisploeg niettemin gevaarlijk. Ook Shakhter kreeg echter enkele bescheiden mogelijkheden, en dat terwijl de club uit Kazachstan de Europa League bepaald niet serieus neemt. De bezoekers waren met slechts veertien spelers, onder wie twee keepers, neergestreken in Alkmaar. De nationale bekerfinale van komend weekend staat hoger op het prioriteitenlijstje.

Met Denni Avdic voor Jóhannsson begon AZ ook sterk aan de tweede helft. Een doelpunt liet deze keer niet lang op zich wachten. Van een meter of twintig haalde Celso Ortiz succesvol de trekker over. Die marge wist AZ, ondanks een handvol kansrijke momenten, niet uit te breiden. Na een goedlopende aanval maakte Avdic het wel heel bont. Beerens schonk de Zweed een niet te missen kans, maar de invaller werkte de bal ver naast het doel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen