Pover AS Monaco thuis niet voorbij Evian

8 november 2013 – In de Ligue 1 dreigt AS Monaco verder achterop te raken bij koploper Paris Saint Germain. De steenrijke Monegasken kwamen vrijdag in het eigen Stade Louis II niet langs Evian TG: 1-1. Vorige week werd er al verloren van OSC Lille.

AS Monaco had in de openingsfase het iets betere van het spel, maar kwam na twintig minuten wel op achterstand. Pape Modou Sougou verlengde een uittrap van doelman Jesper Hansen met het hoofd tot bij Daniel Wass. De Deense verdediger tekende met zijn derde seizoenstreffer voor de verrassende 0-1.

Lang hield de voorsprong van Evian geen stand. Radamel Falcao maakte zeven minuten later gelijk met een diagonale schuiver, na een prima pass van landgenoot James Rodriguez. 1-1 was uiteindelijk ook de eindstand.

Na rust probeerde Monaco wel druk te zetten op het Evian-doel, maar de bezoekers hadden hun zaakjes achterin uitstekend voor elkaar. Ze kregen zelf bovendien goede kansen voor de winst. Zo dook Sougou vrij op voor Monaco-goalie Danijel Subasic, maar hij miste. In de slotfase was Monaco nog dicht bij de winnende treffer; Yannick Ferreira-Carrasco raakte met een van richting veranderd schot de lat. Sougou had in de slotseconde nog de 1-2 op zijn schoen, maar hij miste opnieuw.

Monaco heeft na dertien wedstrijden 26 punten, evenveel als Lille. Dat team gaat zaterdag nog op visite bij Guingamp. Eerder die dag treedt Paris Saint Germain in eigen huis aan tegen Nice. Bij winst komen de hoofdstedelingen op 31 punten.

Ligue 1

gerelateerd