Dijkhuizen trots op trainingspak van Oranje

9 november 2013, 16:55

Henk Dijkhuizen hoorde vrijdag dat hij voor het eerst deel uitmaakt van de selectie van Jong Oranje. De 21-jarige rechtsachter van Roda JC is dolblij met zijn eerste uitverkiezing.

"Ik stond ook wel even te kijken toen mijn ploeggenoot Guusje Hupperts het goede nieuws vertelde. Nu zitten we samen bij Jong Oranje, echt fantastisch. Maar het gaat allemaal snel, ja", aldus Dijkhuizen zaterdag in het AD.

De oud-speler van Sparta Rotterdam had een paar maanden geleden niet durven dromen van Oranje. "Ik ben naar Roda JC gekomen met het idee dat ik wisselspeler zou zijn. Nu mijn concurrent Martijn Monteyne geblesseerd is, pak ik mijn kans. Een basisplek bij Roda JC was dus al bonus. En nu loop ik straks ineens in een trainingspak van Oranje. Ongelofelijk toch? Daar droomde ik als klein mannetje van. Iedereen in de familie is trots. Prachtig."

Dijkhuizen werd afgelopen maand ook uitgenodigd voor Jong Oranje, maar de jonge verdediger moest bondscoach Albert Stuivenberg toen teleurstellen. "Ruben Ligeon van Ajax was geblesseerd afgehaakt en de bondscoach belde mij met de vraag of ik hem wilde vervangen. Maar drie uur daarvoor was mijn dochtertje Gigi-Jolie geboren, dus ik had even wat anders aan mijn hoofd. Gelukkig begreep de bondscoach mijn keuze en nu krijg ik dus een nieuwe kans.''

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen