Internazionale plichtmatig langs tam Livorno

9 november 2013, 22:43   Bijgewerkt: 10 november 2013, 01:09

Internazionale heeft zaterdag in een teleurstellende wedstrijd, waarin het tempo niet heel hoog lag, drie punten gepakt tegen Livorno. De ploeg van coach Walter Mazzarri won in het eigen Stadio Giuseppe Meazza met 2-0 van de promovendus.

Dat het Catenaccio-tijdperk bij de meeste clubs in Italië wel voorbij is, behoeft geen nadere uitleg meer. Een team dat echter nog wel vanuit een gesloten defensie opereert, is het gepromoveerde Livorno. De Toscanen staan op de veertiende plek, maar kregen in elf duels pas zestien tegengoals. Beduidend minder dan de ploegen die het om zich heen heeft, en ook minder dan subtopper Hellas Verona.

Het was dan ook geen verrassing dat Livorno zich in de eerste helft volledig terugtrok op eigen helft en Inter het spel liet maken. De bezoekers kregen voor de doelwissel eigenlijk geen enkele goed uitgespeelde kans. Inter deed echter weinig met het geboden balbezit. Ook de thuisclub stapelde de mogelijkheden niet bepaald op elkaar. Daarvoor speelden i Nerazzurri in een veel te laag tempo.

Toch gingen ze rusten met een 1-0 voorsprong, maar de manier waarop de goal viel, was tekenend voor de wedstrijd. Alfred Duncan blokte een voorzet van rechtsback Jonathan, maar toch kwam de bal voor het Livorno-doel. Keeper Francesco Bardi leek het speeltuig evenwel simpel op te kunnen rapen, maar op onbegrijpelijke wijze rolde deze via het lichaam van de sluitpost in het doel. Pikant genoeg was Bardi één van de vier Inter-huurlingen die speeltijd kreeg bij Livorno, naast Duncan, Ibrahima Mbaye en Marco Benassi. Laatstgenoemde viel direct na de pauze in.

In de tweede helft kroop Livorno wat meer uit zijn schulp, maar tot veel gevaar voor het doel van Samir Handanovic leidde dat niet. Inter vond het ondertussen wel best, waardoor er vrijwel niets te genieten was. Pas in de 82ste minuut veerde het publiek op, toen Javier Zanetti mocht invallen. De 40-jarige Argentijn maakte zijn rentree na een achillespeesblessure, die hem een half jaar aan de kant hield. In blessuretijd zette Zanetti de aanval op, waaruit de 2-0 van Yuto Nagatomo viel.

Inter blijft ondanks de zege de nummer vier van de Serie A. De formatie uit de modestad heeft na twaalf duels 25 punten, drie minder dan nummers twee Juventus en Napoli. Die teams staan zondagavond tegenover elkaar in Turijn. Koploper AS Roma, dat 31 punten heeft, speelt eerder die dag thuis tegen Sassuolo.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen