Sublieme Krul onderscheidt zich en wint bij Spurs

10 november 2013, 14:58

Er stond zondag, iets voor 15.00 uur, een grote glimlach op het gezicht van Tim Krul. De doelman van Newcastle United keepte werkelijk een wereldpartij, op bezoek bij Tottenham Hotspur. De Nederlandse sluitpost onderscheidde zich keer op keer, met fantastische reddingen. Door het uitstekende keeperswerk van Krul was een doelpunt van Loïc Remy genoeg voor Newcastle: 0-1.

Bij het ingaan van de blessuretijd op White Hart Lane schreeuwde Krul ‘Come on!’. Hij wou absoluut dat zijn ploeg de 0-1 voorsprong niet meer weg zou geven. De Hagenaar liet de hele wedstrijd zien in een bloedvorm te verkeren en wou niet dat dit teniet gedaan zou worden. Uiteindelijk hield de Nederlander zijn doel schoon, wat echt een fenomenale prestatie was.

In de eerste helft had Remy Newcastle op voorsprong gezet. De Franse aanvaller omspeelde doelman Brad Friedel (Hugo Lloris was nog niet inzetbaar) en rondde keurig af. De gebalde vuisten van Krul na het laatste fluitsignaal waren mooi om te zien. Alle spelers van The Magpies beloonden Krul met een knuffel.