Jansen: "Het was een kwestie van geduld bewaren"

10 november 2013, 15:31

Michel Jansen zag dat FC Twente vlak na rust achter kwam in het uitduel tegen PEC Zwolle. De tukker rechtten de rug, maakten 1-1 en gingen op zoek naar de winnende treffer. Deze kwam er echter niet. Jansen zag dat zijn ploeg heel geduldig moest voetballen en wilde zijn ploeg behoeden voor fouten.

Het strijdplan van Zwolle was volgens Jansen heel duidelijk: vanuit goed voetbal loeren op een snelle counter. “Je ziet gedurende de wedstrijd dat Zwolle het vrij compact oppakt en wachten op momenten en fouten. Daar hadden we een groot deel van de wedstrijd moeite mee. We maakten uiteindelijk ook een fout en dan zie je dat ze heel snel zijn. De bal lag er direct na rust in”, aldus Jansen na afloop van het duel in gesprek met NOS.

In plaats van dat Zwolle het nog compacter maakte na de openingstreffer, zag Jansen juist dat de wedstrijd meer open werd: “Wat heel vreemd was, was dat de wedstrijd na de 1-0 heel open werd", zo stelt Jansen, die in de slotfase nog hoopte op meer dan een punt: "Als je puur kijkt naar de eindfase, dan was het niet geheel onlogisch geweest als we nog een doelpunt hadden gemaakt."

Jansen ziet de ploeg uit Enschede wel weer progressie boeken, al is nog lang niet al het werk gedaan, weet de trainer: “Het gaat met vallen en opstaan. We wisselen hele goede momenten in wedstrijden af met hele matige momenten. Vandaag was het een wedstrijd waarin we geduld moesten opbrengen. We wisten dat meerdere ploegen hier de bietenbrug op zijn gegaan. We speelden tegen een goede ploeg, die echt goed kan voetballen. Dan is het een kwestie van geduld bewaren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen