Jans: "Had het gevoel dat we Twente hadden liggen"

10 november 2013, 15:44

PEC Zwolle-coach Ron Jans zag dat zijn ploeg in het eigen IJsseldeltastadion een overwicht had en met 1-0 voor kwam tegen FC Twente. De tukkers trokken de stand echter gelijk, wat het startsein voor een Twents offensief was. Tot een treffer zou dit niet leiden. Jans was na afloop wel tevreden met een punt, al vond hij het jammer dat zijn ploeg zowel de voorsprong als het goede spel niet kon vasthouden.

De oefenmeester van de Blauwvingers omschrijft zijn gevoel na de wedstrijd in een notendop: “Na de 1-1 ben ik wel tevreden met een punt. Na de 1-0 had ik echt het gevoel dat we ze aardig hadden liggen. Ze creëerden niets en gingen al wat eerder druk zetten. Maar we voetbalden er ons wel makkelijk uit. Toen viel opeens de 1-1 en toen kregen wij het moeilijk. Dan ben ik wel tevreden, maar bij de 1-0 ging ik alleen maar voor de overwinning”, zo stelt Jans na afloop, in gesprek met NOS.

Jans zag zijn ploeg een groot gedeelte van de wedstrijd domineren, tot aan de gelijkmaker van Twente. “Wij kunnen gewoon hartstikke goed voetballen. We hebben veel techniek, met aannames en passing”, aldus Jans, die zag dat zijn ploeg tegen Ajax, PSV en Twente voetballend niet onder deed van hun tegenstander, maar uiteindelijk niet zoveel punten kreeg als waar het recht op had: “In die drie wedstrijden hebben we het heel goed gedaan, maar halen we maar twee punten. Daar kunnen we nog winst boeken.”

Een verklaring voor de kanteling van de wedstrijd was duidelijk de gelijkmaker van Quincy Promes: “Het begint met die goal. Dan ga je opeens de vermoeidheid meer voelen en ga je meer slordigheidfoutjes maken. We kregen het heel moeilijk. We speelden ook gewoon tegen een goede ploeg", zo geeft Jans aan. Uiteindelijk vindt Jans de puntedeling wel terecht: "Ik kan wel leven met deze 1-1, vooral na de gelijkmaker.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen