Van Persie helpt United langs koploper Arsenal

Ger
10 november 2013, 19:08   Bijgewerkt: 10 november 2013, 19:24

Manchester United telt weer mee in de titelstrijd van de Premier League. De regerend landskampioen boekte zondag een belangrijke zege op koploper Arsenal. Door een treffer van Robin van Persie eindigde het op Old Trafford in 1-0.

De Nederlandse spits deed zijn oud-werkgever pijn door in de 27e minuut raak te koppen uit een hoekschop van Wayne Rooney. Door de zege stijgt United, dat slecht aan deze voetbaljaargang was begonnen, naar de vijfde plaats, op vijf punten van Arsenal. De lijstaanvoerder heeft twee punten voorsprong op directe achtervolger Liverpool. Het verrassende Southampton staat derde, Chelsea bezet plek vier.

Middenmoter Swansea City wist een knappe comeback tegen Stoke City niet te bekronen met drie punten. De equipe uit Wales stond na de eerste helft met 0-2 achter, maar na de pauze kwam de thuisploeg sterk terug. Door onder meer twee treffers van Wilfried Bony leek Swansea met 3-2 te gaan winnen. In de extra tijd zorgde Charlie Adam vanaf elf meter echter voor de 3-3 eindstand.